|
|
 |
Seznam témat > Běžné rostliny > dracena
|
|
|
|
|
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Mám také stejný problém.Už jsem tímhle způso..., alenkaa, 26.1.2012
podobný problém : Koupila jsem si v létě dra..., host, 24.1.2012 Dracenu s listy půl metru pěstuji 20 let, již 2..., host, 5.1.2009 Dovolte, abych se zasmála - velmi ráda by..., host, 30.11.2008 Já tedy nevím, možná jsem přišla s křížkem po f..., host, 12.1.2008
|
 |
|
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
vesvo (1), 7.3.2005 22:45 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Jestliže opadávají spodní listy draceny,nic se neděje.Mám totiž stejný problém a když jsem se na to ptala v květinářství,bylo mi to takto řečeno.Paní prodavačka má doma totiž také stejný "případ"-prý to má poprvé za 10 let,co má dracenu doma.Radila mi,abych zůstala v klidu :-)
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
 |
|
host, 18.1.2006 15:32 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den.Myslím že u dracén je normální,že spodní listy opadávají.Pokud ale ty ostatní visí a nevypadají svěže,mohlo by to znamenat že buď málo zaléváte ale spíš si myslím že je spíš přelitá a hnijí jí kořeny.Prohlédněte kořeny a když tak špatné odstraňte a přesaďte do nové zeminy.Po přesazení zalévejte jen sporadicky
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.12.150 (?), 15.2.2006 20:57 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobry den, mam dracenu s tenkym neduzivym kminkem dlouhym asi 50 cm, vetsina listu odspodu opadala, zbylo jen par zelenych listu na vrchu. Rostlina stale zene nahoru a kminek se nerozvetvuje. Svetla i tepla ma dost, zalevam spis mene. Prosim o radu, mohu-li kminek zkratit, aby se rozvetvil a co mam delat, aby dracena tolik neopadavala. Dekuji.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.45.90 (?), 16.2.2006 14:33 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Kmínek draceny lze nařezat na kousky, ty zastrčit do hlíny, vypustí kořeny. Řez v květináči přikrýt vatou a kropit, aby vata nevyschla, dá se zakrýt i mikroténovým sáčkem a dírkou dovnitř kropit. Pahýlek se rozvětví na 2 až 3 nové stonky. Ty po čase zase seřezat a opakovat postup při rozvětvování. Časem dosáhnete rozvětvené rostliny. Mě se stává, že bezprostředně po zalití vrchní listy jakoby povadly, pak se vzpřímí. Rostlina rovněž nesnáší přímé slunce.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.60.38 (?), 7.7.2006 23:08 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Doufam, ze to pro vas bude uzitecne, s dracenou mam dost zkusenosti. Za prve, to, ze opadavaji spodni listy, je naprosto v poradku. To je pouze dukaz stari. Cim je totiz rostlina starsi, tim se povytahuje do vysky a ztraci spodni listy. Za druhe, pokud chcete rostlinu vice rozvetvit, staci u nejvyssiho listovi z centra vyrvat/vytrhnout 2 az 3 listy. tim kminku zastavite růst do vysky a nekde odprostred dreviny vam zacnou razit nove vyhonky. Anna
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.117.18 (?), 24.1.2012 17:06 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
podobný problém : Koupila jsem si v létě dracenou v obchodním řetězci IKEA, a nyní v zimě mi spodní listy opadají jsou uplně žluté a ty vrchni se samy odlupují a místo pěkně zelené barvy mám listy světle.Přijde mi, že to uhnívá... nezalívám moc jednou za týden, a nevím kdybych tu rostlinkuměla přesadit.Je mi jí škoda o ní přijít.Děkuji
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
alenkaa (3) - xxx.xxx.142.39 (?), 26.1.2012 20:04 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mám také stejný problém.Už jsem tímhle způsobem přišla o dvě draceny a nyní je na řadě třetí. Opadávají ze spodu listy a vypadá to, že to uhnívá. První jsem zalívalá jednou týdně, pak jen jednou za 14 dní, ale žádná změna. Prosím o radu??Díky
Alena
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.201.126 (?), 15.12.2006 10:34 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahoj, před třemi týdny jsem si koupila krásnou dracénu. V jednom květináči byly tři. Je to tři dny , co té nejmenší 30 cm vysoké, začaly opadávat zelené listy od spodu. Včera se na té malé ohnul k zemi jeden výhonek. Výhonky jsou měké a žluté. Druhé dvě draceny jsou v pořádku. Co s tím, popřípadě jak zachránit tu nejmenší. Děkuji
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
|
 |