Seznam témat > Běžné rostliny > Kdy ostříhat pokojový ibišek
|
|
|
|
|
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu: Mám dva červené ibišky, jeden z nich plnokvětý...., host, 19.9.2011 Nejlepší je prý stříhat ibišek na tři krále. Nevim..., host, 24.2.2011 Běžné ibišky jsou dokonce tři, ale Hibiscus syr..., host, 27.12.2010 Oni jsou dva druhy ibisku: jeden druh vydrzi mr..., host, 27.12.2010 Dobrý večer, přikláním se ke stejnému názoru na... , Magda , 4.11.2009
|
 |
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
Pat+Mat (2) - xxx.xxx.16.82 (?), 11.10.2007 9:26 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Já je stříhám radikálně na zimu a mírně na jaře. Přes léto je vytahuji ven, ale na západní stranu, kde svítí slunko až po 16.hod. Listy dostanou krásně tmavou barvu a nádherně kvetou. Jakmile se ochladí, okamžitě přenesu zpět do domu a přes zimu udržuji v zimní zahradě.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.191.130 (?), 1.2.2008 21:52 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Stříhat v lednu do jara obrste a pak krásně kvete, přes léto ho nechávám venku a na podzim ho stěhuji napřed na verandu a pak domů, přes zimu ho nechávám na okrasu, protože mu přes léto narostlo hodně listů a pak zase koncem ledna ostříhám, kdyby opadaly listy tak si z toho nic nedělejte oni zase narostou. Mně se vyplatilo se o ně moc nestarat a rostou.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jarčaa (4) - xxx.xxx.103.174 (?), 12.4.2008 14:45 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Já jsem měla ibišků plné okno a různé barvy,.Bohužel již nemám napadla mi jej molice (pěkná mrcha). Musela jsem zlikvidovat. Mám ale zkušenost, že nejlépe ostříhat konec ledna či v únoru a nebát se klidně dost, kvete pak nádherně. Přihnojuji kristalonem. Mějte se.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
 |
|
Marcela K. (4) - xxx.xxx.119.76 (?), 22.4.2008 8:03 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
I když já ibišky miluju, oni mne asi ne...
Když je dám v ložnici přímo na okno na parapet, tak ještě vykvetou (jenže to jsou zase schovány za záclonou a moc si jich neužiju), ale jak je mám v obýváku u okna, neukážou květ a neukážou.
Já hnojím a stříhám a ony s květem stávnkují. Zato jsou to už kytky jak hrom - veliké, košaté s plno krásnými, velkými listy... jen ty květy...
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.4.182 (?), 15.10.2009 14:00 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Taky ibišek stříhám v únoru a hnojím jakýmkoliv hnojivem na kytky a vždy se mi odmění bohatým kvetením. Letos jsem je z venku přenesla dříve do verandy než se hodně ochladilo, asi koncem září a mám poznatek, že mi neupadlo ani jedno poupě a vše nádherně na verandě dokvétá. Vloni mi 1/3 poupat opadala. Ta větší změna teplot byla pro ibišek velká.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi
|